Foto: ONU / UN Photo

Statele nu reușesc să prevină violența împotriva copiilor, avertizează instituțiile ONU

Un raportul global al ONU privind prevenirea violenței împotriva copiilor face apel către guverne să sporească măsurile în acest domeniu și atrage atenția asupra „efectului dramatic” al COVID-19.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

18.06.2020 - 16:56

În fiecare an, jumătate din copiii lumii. adică aproximativ un miliard de copii, cad victime violenței fizice, sexuale sau psihice, suferind vătămări corporale, dizabilități și chiar pierzându-și viața, pentru că statele lumii nu au reușit să aplice strategiile pentru protecția copiilor.

Această situație este relevată de un raport publicat, joi, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF, UNESCO, Reprezentantul special al Secretarului General al ONU pentru combaterea violenței împotriva copiilor și a Parteneriatului global Opriți Violența Împotriva Copiilor.

„Nu există nicio scuză pentru violența împotriva copiilor”, a declarat Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al OMS. „Pentru prevenirea violenței împotriva copiilor, dispunem de instrumente bazate pe dovezi. Îndemnăm toate țările să aplice aceste instrumente. Protecția sănătății și bunăstării copiilor este esențială pentru a proteja sănătatea și starea de bine a întregii populații a lumii, atât în prezent, cât și pe viitor”, menționează un comunicat difuzat, joi, de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

 

Comentarii