21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSocialSpargere la Palatul Parlamentului! Cine este hoțul și cum l-au găsit SPP-iștii

Spargere la Palatul Parlamentului! Cine este hoțul și cum l-au găsit SPP-iștii

Spargere la Palatul Parlamentului, luni dimineața, în jurul orei 04.00 ! Un bărbat aflat în stare de ebrietate a sărit gardul instituției, a spart un geam și a pătruns în clădire. Jandarmii care asigură paza în interiorul clădirii au reușit să-l imobilizeze și au chemat poliția.

Bărbatul care a spart, în noaptea de duminică spre luni, Palatul Parlamentului, este un tânăr irlandez care plecase de la o petrecere. El a fost prins de jandarmii care asigurau paza în momentul în care încerca să intre în birourile instituției. Intrusul a fost imobilizat, iar apoi dus la secția 17 Poliție, pentru audieri. Bărbatul va trebui să explice anchetatorilor motivul pentru care a spart clădirea Parlamentului.

Bărbatul este irlandez și a declarat polițiștilor că luni, 27 decembrie, ar fi urmat să părăsească Bucureștiul și să plece la Brașov. Bărbatul consumase băuturi alcoolice, acesta fiind, cel mai probabil, motivul pentru care nu a mai judecat și a recurs la un astfel de gest.

Spargere la Palatul Parlamentului. Ce spune Poliția

„În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate. Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție”, se prezecizează în comunicatul Poliției.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul. Deocamdată nu se știe dacă intrusul va fi reținut sau anchetat în libertate.

Iată încă un moment în care securitatea Parlamentului este pusă la îndoială. Reamintim că în data de 22 decembrie, peste 100 de simpatizanți AUR care protestau în fața Parlamentului au sărit gardul, au păstruns în curte și au vrut sp intre în Senatul României.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Poștaștii vor aduce acasă brățara “Butonul Roșu”

Poșta Română a devenit partener, în dezvoltarea la nivel național, al sistemului Butonul Roșu. Acest serviciu vine în completarea numărului unic de urgență 112...

Pe 8 octombrie începe pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Sâmbătă, 8 octombrie, cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, se va organiza un pelerinaj la Iași, potrivit lui Lucian Apopei, directorul de comunicare...

Delegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti participă la un stagiu de formare în...
Ultima oră
Pe aceeași temă