Sorina Matei:"La protestele judecătorului Danileț poate apărea și domn' Coldea"

Jurnalista Sorina Matei spune că la protestele inițiate de judecătorul Cristi Danileț poate apărea și generalul Florian Coldea, pentru că amândoi reprezintă legea, pe care o și încalcă. Asta pentru că au statut special, care nu le permite să participe la astfel de evenimente.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.12.2017 - 19:27

Eu cred că la protestele judecătorului Danileț poate apărea și domn Coldea. Fix ca în cărți. Altfel nu văd de ce niște oameni ai legii nu respectă, ba chiar cu intenţie încalcă fix ceea ce trebuie să apere: legea. Poate încalcă legea pentru că se iau doar după alții care o încalcă. 

1.Legea 168/1999 privind soluționarea conflictelor de muncă
“Art. 63. Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii, personalul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne si al unitatilor din subordinea acestor ministere, personalul Serviciului Roman de Informatii, al Serviciului de Informatii Externe, al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, personalul militar incadrat in Ministerul Justitiei, precum si cel din unitatile din subordinea acestuia.”

2. Legea 62/2011 dialogului social
"Art. 202
Nu pot declara grevă: procurorii, judecătorii, personalul militar şi personalul cu statut special din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, al Ministerului Administraţiei şi Internelor, al Ministerului Justiţiei şi din instituţiile şi structurile din subordinea sau coordonarea acestora, inclusiv al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, al Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, personalul angajat de forţele armate străine staţionate pe teritoriul României, precum şi alte categorii de personal cărora li se interzice exercitarea acestui drept prin lege."

3. În plus, incitarea la nerespectarea unor prevederi legale care afectează prestigiul profesiei constituie abatere disciplinară potrivit statutului magistraților- legea 303/ 2004, art 99, litera a. 
“ART. 99
Constituie abateri disciplinare:
a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu;”

Comentarii