23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSocialSondaj. Populația sprijină reformele anunțate de Guvern, dar nu este optimistă

Sondaj. Populația sprijină reformele anunțate de Guvern, dar nu este optimistă

Cei mai mulți dintre cetățenii României sprijină reformele anunțate de Guvernul Cîțu, dar nu sunt optimiști cu privire la efectul lor imediat, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de IRSOP.

Potrivit acestui sondaj, 46 la sută dintre cei chestionați văd în România un viitor cu „ploaie și frig” iar alți 30 la sută văd un viitor cu „nori”.

Cu privire la modalitățile de reducere a cheltuielilor statului, 92 la sută dintre români sunt de acord cu eliminarea unora dintre pensiile speciale, iar 70 la sută dintre cei chestionați sunt de acord cu reducerea personalului din administrația publică.

De asemenea, 53 la sută dintre cei chestionați se declară de acord cu „reducerea fondurilor pentru biserică”.

Cu privire la activitatea premierului Florin Cîțu, 64 la sută dintre români consideră că el nu va avea forța să realizeze reformele pe care le-a promis și că, din acest motiv, va fi schimbat din funcție. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă