18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialSondaj: 66% dintre profesori susțin redeschiderea școlilor

Sondaj: 66% dintre profesori susțin redeschiderea școlilor

Cei mai mulți profesori intervievați cer susținere din partea școlilor și încurajează autoritățile să delege decizia privind redeschiderea unităților școlare la nivelul comunităților locale.

Printre cele mai mari provocări ale cadrelor didactice se numără lipsa echipamentelor IT și interacțiunea slabă cu elevii, mai relevă studiul.

“De asemenea, 53.7% dintre dascăli spun că și-ar dori să se întoarcă la predarea offline, în detrimentul celei online, în timp ce 21% dintre ei consideră că regimul hibrid de școală ar fi o variantă mai bună decât actuala situație, cea în care elevii urmează cursuri online”, se precizează într-un comunicat al SuperTeach, remis “România liberă”.

La chestionar au răspuns 1.542 de cadre didactice din toate județele țării, 96% dintre acestea predând în școli de stat din mediul urban – 76%. Chestionarul online a fost aplicat profesorilor din comunitatea SuperTeach, în perioada 9-12 noiembrie a.c., și a avut ca obiectiv evidențierea percepției acestora asupra școlii online, în special identificarea celor mai mari provocări cu care profesorii se confruntă în scenariul roșu de școală.

Organizația SuperTeach încurajează Ministerul Educației și Cercetării și instituțiile responsabile să ia o decizie cât mai rapidă de redeschidere a școlilor sau să delege această decizie autorităților și comunităților locale.

 

Ministerul Educației lucrează la strategie

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat o invitație de participare la activitățile grupurilor de lucru ce vor fi constituite în vederea elaborării Strategiei 2021 – 2027 privind Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu.

“Invitația este adresată specialiștilor din cadrul autorităților în domeniu, societății civile și mediului de afaceri. Rezultatele activității grupurilor de lucru se vor concretiza în planuri operaționale pentru perioada vizată de strategie și în măsuri de implementare sustenabilă a acestora”, se menționează într-un comunicat de presă al MEC, remis “România liberă”.

Termenul limită de înscriere este 16 – 23 noiembrie.

Ulterior, în funcție de opțiunile exprimate de fiecare respondent, vor fi constituite grupuri de lucru mixte, cu reprezentanți din toate categoriile, structurate pe cele 8 domenii de consultare propuse de MEC:

–       Competențe digitale pentru elevi și studenți;

–       Educația digitală pe întreg parcursul vieții;

–       Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală;

–       Infrastructură și resurse tehnologice digitale;

–       Conectivitate;

–       Resurse educaționale deschise;

–       Curriculum școlar pentru meserii emergente;

–       Securitate cibernetică, protecția datelor, siguranță online și etică IT.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă