0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialSocietateProduse și echipamente pentru protecție și igienă: mănuși, halate, combinezoane și dezinfectanți

Produse și echipamente pentru protecție și igienă: mănuși, halate, combinezoane și dezinfectanți

Protecția din domeniul medical este extrem de importantă. Simpla utilizare a mănușilor de protecție, a halatelor sau a măștilor faciale, poate proteja sănătatea într-o măsură mult mai mare. 

Pentru a avea grijă de binele vostru, al celor dragi și al pacienților, puteți să alegeți dintr-o gamă variată de mănuși din nitril sau latex, halate pentru vizitatori, halate chirurgicale sau halate de unică folosință, combinezoane, acoperitori pentru încălțăminte și acoperitori pentru păr.

Mănușile din nitril

Cauciucul sintetic este utilizat pentru fabricarea mănușilor de nitril de unică folosință, ceea ce înseamnă că, acestea nu conțin proteine din latex. Acest lucru face că mănușile de nitril să fie opțiunea preferată pentru persoanele cu alergii la latex. Chiar dacă utilizatorul nu este alergic la latex, mănușile din latex îi pot pune în pericol pe cei cu care intră în contact. Astfel, purtând o pereche de manusi nitril de cea mai bună calitate, cu siguranță vă veți putea desfășura activitățile fără niciun fel de grijă.

Mănușile din nitril sunt de până la 3 ori mai rezistente decât mănușile din latex, și prin urmare, sunt opțiunea preferată atunci când există un risc ridicat de expunere la agenți patogeni de sânge sau la alți contaminanți ai mediului. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit în laboratoare, spitale și stomatologii și în medii de îngrijire, dar sunt utilizate și pe piața auto, unde este necesară o mănușă de nitril mai groasă și mai rezistentă la perforare, pentru a proteja împotriva uleiului și a lubrifianților pentru motoare.

Mănuși latex

Găsite în principal în serviciile alimentare și în instituțiile de asistență medicală, cererea de mănuși de latex de unică folosință continuă să crească puternic, pe măsură ce mai mulți oameni acordă o atenție mai mare curățeniei și igienei în timpul pandemiei COVID-19. Nu numai că aceste manusi de latex de unică folosință vă protejează mâinile de contaminanți și substanțe chimice potențial dăunătoare, dar previn și contaminarea încrucișată și vă ajută să vă practicați activitățile într-un mod corespunzător.  Latexul este un amestec de proteine și compuși care se găsește în mod natural în unele plante și copaci.

Halate de unică folosință și combinezoane protecție

Halatele de vizitator, halatele chirurgicale de unică folosință și au o importanță ridicată, în special în clinici și spitale. În zilele de astăzi, infecțiile au crescut foarte puternic, iar cel mai bun și concret exemplu este reprezentat de COVID-19. Microbii, bacteriile și virusurile au existat și vor există întotdeauna în clinici și spitale, dar și în mediul exterior. Tocmai din acest motiv, trebuie să existe constant stocuri de halate pentru vizitatori, halate chirurigicale sau halate de unică folosință, astfel încât microbii, bacteriile și virusurile să poată sta la distanță. În mod cert, în timp ce se ocupă de pacienți, medicii și personalul trebuie să fie puternic protejați de diferiți viruși și boli care plutesc în jur, iar acest aspect se aplică inclusiv vizitatorilor. 

Dezinfectanți profesionali

Dezinfectarea profesională este esențială, mai ales atunci când vorbim despre suprafețele medicale, mobilier, pardoseli sau echipamente. De aceea, este important să folosești dezinfectanți medicali. Aceștia pot fi achiziționați sub formă de spray, lichid, șervețele umede sau pulbere, fiecare fiind potriviți pentru a igieniza diferite tipuri de suprafețe. Alege soluțiile și echipamentele potrivite pentru protecție și dezinfectare, astfel încât să îți păstrezi sănătatea și starea de bine!

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Bilanț COVID, 4 decembrie: Numărul infectărilor și cel al deceselor au scăzut

Bilanț COVID, 4 decembrie: 1.490 de cazuri noi de infectare cu Sars COV 2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au...
Ultima oră
Pe aceeași temă