25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialSocietateMinistrul Apărării încearcă să modifice sistemul de pensii militare

Ministrul Apărării încearcă să modifice sistemul de pensii militare

Ministrul Apărării încearcă să modifice sistemul de pensii militare, pentru a rezolva „inechitățile”. Ministrul Vasile Dîncu a abordat acest subiect cu prilejul vizitei sale, sâmbătă, în garnizoana Bistrița. Ministrul Apărării s-a întâlnit atât cu militari activi cât și cu millitari în rezervă.

„Ne-am apucat serios de treabă pentru a găsi soluții pragmatice pentru rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră, în special a celor legate de eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare. Suntem în permanent dialog cu echipele de conducere a structurilor centrale ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și am toată încrederea că vom reuși să deblocăm procesul legislativ prin care să acordăm tratament egal și corect tuturor celor din rezerva armatei, indiferent de perioada în care și-au servit țara”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Foștii angajați din Ministerul Apărării Naționale reclamau faptul că au pensii diferite în funcție de momentul trecerii în rezervă. În mod normal, doi pensionari care au avut același grad, aceeași funcție și aceeași vechime ar trebui să aibă pensii egale.

Pe de altă parte, în societatea românească există păreri divergente cu privire la pensiile militarilor. Există voci care susțin că pensionarii militari au pensii prea mari, socotite pensii speciale. Responsabili din MApN și MAI, inclusiv miniștri, au replicat că pensiile militarilor sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă