25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSocialSocietateEscrocherie pe internet. S-ar da telefoane mobile gratis

Escrocherie pe internet. S-ar da telefoane mobile gratis

O tentativă de escrocherie pe internet este din nou vizibilă în aceste zile. Aparent din partea unei companii care oferă servicii de internet, se promit telefoane mobile gratis. Un prim semn de întrebare este legat de faptul că unul dintre modelele de telefoane mobile promise, Samsung S9, nu se mai produce de mulți ani.

Credulii sunt invitați ca, în schimbul premiilor, să răspundă la câteva întrebări. Redactorul „României libere” nu a răspuns la niciuna dintre ele. În schimb, a transmis un comentariu autorului sondajului, comentariu care însă nu a fost publicat.

În schimb sunt publicate comentarii din partea unor „persoane” care susțin că premiile există și că unii români chiar le-au primit.

O escrocherie similară a fost semnalată și în anul 2021. Se promiteau telefoane mobile gratuite din partea aceleiași companii furnizoare de internet. La finalul așa-zisului chestionar, persoanele care au răspuns la întrebări erau invitate să plătească „doar” taxa de livrare a premiului. Suma cerută pentru o livrare era între 1 și 5 euro.

Iată ce mesaj oficial difuza, încă din anul 2019, compania DIGI:

INFORMARE PRIVIND O CAMPANIE FRAUDULOASĂ DE RECOMPENSARE A ABONAȚILOR DIGI (27.09.2019)

Stimați clienți,

Vă informăm că, în prezent, compania noastră nu derulează nicio campanie online de recompensare a abonaților cu premii constând în telefoane mobile premium. Numele și însemnele companiei noastre sunt folosite, în mod fraudulos, în cadrul unei campanii care nu are nicio legătură cu activitatea noastră.

Recomandăm să nu comunicați informații personale sau alte date despre dumneavoastră și contul dvs. de client Digi către aplicații sau site-uri care nu par de încredere. Toate detaliile despre campaniile și concursurile organizate de Digi | RCS & RDS sunt disponibile pe site-ul digiromania.ro sau pe pagina de Facebook.

Vă mulțumim pentru colaborare!

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...

Şoferii bucureşteni riscă amenzi şi blocarea autovehiculelor, din 15 august

Conducătorii auto riscă sancţiuni de 200 lei pe zi şi blocarea autovehiculelor, începând de luni, 15 august, dacă folosesc parcările gestionate de Primăria Capitalei...

Piața de investiții imobiliare a crescut în prima jumătate a anului, studiu

Prima jumătate a lui 2022 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 336milioane de euro în România, cu aproximativ 13% peste nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă