22.4 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSocialSindicaliștii din Sănătate anunță o nouă grevă

Sindicaliștii din Sănătate anunță o nouă grevă

Federaţia Solidaritatea Sanitară a anunţat luni că a parcurs paşii legali, deschizând conflictul colectiv de muncă şi că a demarat culegerea semnăturilor pentru grevă, nivelul de referinţă fiind ca minim jumătate din sector să semneze pentru participarea la grevă.

Pe termen scurt:

a. Acordarea salariilor de bază la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022.

b. Plata corectă a continuității prin raportarea sporului de tură și a celui pentru lucrul în zile libere/sărbători legale la salariul de bază în plată.

c. Utilizarea valorii coeficientului de ierarhizare la nivelul salariului minim brut pe economie în plată (3000 lei), inclusiv pentru stabilirea valorii indemnizației de hrană.

3. Acordarea drepturilor prevăzute în contractul colectiv de muncă la nivel de sector public de sănătate prin finalizarea negocieri și înregistrarea acestuia.

Toate aceste solicitări fac parte din revendicările pe care Federația „Solidaritatea Sanitară” le susține prin programul de proteste anunțat, ce poate culmina cu greva națională. Precizăm că în acest moment Federația „Solidaritatea Sanitară” a parcurs pașii legali necesari, deschizând conflictul colectiv de muncă și solicitând Ministerului Muncii concilierea acestui conflict. În consecință, am demarat culegerea semnăturilor pentru grevă, nivelul de referință fiind ca minim jumătate din sectorul public de sănătate să semneze pentru susținerea și participarea la grevă”, potrivit unui comunicat emis de Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cele 6 greșeli FATALE de pe Autostrada A7

  Momentul EXPLOZIEI de la Călimănești. S-a format o bilă de foc, exact ca la Crevedia - VIDEO ...

Șofer luat ostatic și jefuit de banii pentru operația copilului. Agresorul l-a forțat să-i dea bani unei prostituate, pentru o partidă de sex neplătită

Inculpatul a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată de către procurorii Parchetului...

Val de furie în Polonia, după ce un ucrainean criminal SS a fost omagiat în Parlamentul canadian, la vizita lui Zelenski

Primele reacții au apărut din partea comunităţii evreieşti din canada, care a cerut autorităților să-și ceară scuze că l-au invitat și l-au elogiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies