Foto Arhiva

Sibiu: Cursuri gratuite susţinute de medici, la Şcoala Părinţilor

Medicii vor susţine cursuri gratuite, începând cu 23 mai, la Şcoala Părinţilor, care va avea loc lunar, în Sala de conferinţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2018 - 11:13

Până acum, aproape 1.000 de părinţi şi viitori părinţi, chiar şi bunici, au participat la prima serie de cursuri educative.

"După succesul înregistrat de prima serie a Şcolii - aproape 1.000 de participanţi, părinţi şi viitori părinţi, chiar şi bunici - , revenim, începând din 23 mai, cu a doua serie de sesiuni educative. Părinţii sunt încurajaţi să se înscrie şi să participe la şedinţele de educaţie prenatală care vor avea loc lunar în fiecare a doua marţi sau miercuri din lună, între orele 18,00 - 20,00, în Sala de Conferinţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (în clădirea direcţiunii spitalului). Informaţii privind tematica cursurilor şi lectorii vor fi difuzate începând din această săptămână pe pagina Facebook dedicată acestui proiect - "ABC - Să învăţăm despre copii. Şcoala Părinţilor'", se arată în comunicat.

Sesiunile sunt structurate astfel încât un sfert din timp este dedicat prezentării temelor în discuţie, restul timpului fiind destinat oferirii de răspunsuri punctuale la întrebările participanţilor. La fiecare dintre şedinţe vor participa 3-5 specialişti pregătiţi să ofere aceste răspunsuri.

"Naşterea şi îngrijirea unui copil sunt atât de complexe, încât se spune că niciodată nu eşti pregătit pentru aducerea pe lume a unei noi vieţi. Această prejudecată conţine, de fapt, teama fiecăruia de a fi pe deplin responsabil de o nouă viaţă, teama că nu ne vom descurca, că nu ştim ce, dar mai ales cum să facem astfel încât să creştem un copil sănătos atât fizic, cât şi psiho-emoţional. Teama aceasta şi emoţia care o însoţeşte sunt cât se poate de fireşti. Rolul de părinte nu seamănă cu niciun alt rol social, dar, odată învăţat, devine cel mai autentic rol pe care cineva îl poate avea în viaţă. De aici importanţa majoră pe care 'Salvaţi Copiii' o acordă educaţiei prenatale, care oferă informaţii despre sarcină, naştere, îngrijirea şi alimentaţia copilului, dar şi despre schimbările psiho-emoţionale care însoţesc sarcina, naşterea şi apariţia unui copil în familie. Sănătatea copilului începe cu şi de la părinţi", a menţionat preşedintele executiv al Organizaţiei "Salvaţi Copiii România", Gabriela Alexandrescu.

Cursurile de la Sibiu sunt realizate de către preşedintele Organizaţiei "Baby Care", medicul neonatolog Maria Livia Ognean, cu ajutorul Asociaţiei "Mâini Unite", ambele din Sibiu.

"Este important să înţelegem că ambii părinţi au un rol important, încă din perioada sarcinii. Încurajăm participarea taţilor la aceste cursuri pentru că, din păcate, modul tradiţional de creştere a copiilor implică şi responsabilizează prea puţin taţii, dar implicarea acestora armonizează relaţiile de familie şi contribuie semnificativ la creşterea sănătoasă a copiilor", a precizat Maria Livia Ognean.

Iubirea necondiţionată şi informaţiile din sfera medicală sunt cele mai importante în creşterea unui copil, potrivit Gabrielei Stănescu, reprezentant al Asociaţiei "Mâini Unite" Sibiu, se mai artă în comunicat.

Comentarii