14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSocialSfântu Gheorghe, încă o victimă a gripei. Tânără însărcinată, a murit din...

Sfântu Gheorghe, încă o victimă a gripei. Tânără însărcinată, a murit din cauza virusului A H1

Directorului instituţiei, Agoston Laszlo, a declarat pentru AGERPRES că tânăra a fost internată în urmă cu câteva zile la secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, iar apoi a fost transferată la ATI, unde a încetat din viaţă.

“Am primit rezultatul probelor trimise la laboratorul de la Bucureşti şi s-a confirmat diagnosticul”, a declarat Agoston Laszlo.

Potrivit medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, cauza decesului a fost infecţie virală cu virusul gripal din grupa A H1.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat pe data de 22 februarie primul deces din cauza gripei – un bărbat în vârstă de 53 de ani din Tulcea.

Directorul medical al Spitalului, dr. Antal Almos, a declarat la acea vreme că bărbatul fusese internat pentru o operaţie, dar, pentru că prezenta semnele unei infecţii respiratorii grave, a fost transferat la Secţia de boli infecţioase, unde a încetat din viaţă.

În acceaşi zi, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a suspendat, pe termen nelimitat, programul de vizitare a pacienţilor, în scopul protejării acestora, după ce măsura fusese aplicată preventiv în urmă cu două săptămâni la secţiile Neonatologie şi ATI.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunţat vineri că numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 88 la nivel naţional, potrivit .

Cele mai citite

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă