Șefa Inspectoratului Școlar Galați a trimis profesorii la un curs de numerologie

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Galați a trimis profesorii la un curs de numerologie, care ar fi fost chiar obligatoriu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2021 - 10:11

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Galați, profesoara Selena Costea, a trimis profesorii din acest județ la un curs de numerologie, care ar fi fost chiar obligatoriu. Cel puțin așa reiese dintr-o adresă semnată de inspectoarea generală Selena Costea și transmisă către toate unitățile de învățământ din județ.

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, a confirmat că la acest curs s-ar fi discutat anumite probleme controversate, legate de exemplu de educația sexuală primită de copii în familie. Ministrul a admis că, pentru profesori, mult mai important ar fi fost care să le crească performanțele în ceea ce privește predarea online.

Ministrul a recunoscut că n-a putut să-i ceară o explicație inspectoarei generale de la Galați cu privire la inițiativa ei în domeniul numerologiei.

"Am avut o problemă de autoritate. Nu mi-a răspuns la telefon!", a recunoscut ministrul Educației. El a precizat că, în schimb, unul dintre secretarii de stat de la MEC a reușit să discute cu șefa ISJ Galați.

"Noi nu am făcut altceva decât un demers de informare. Nu promovăm activitatea Asociației Numerologilor din România, doar am informat cadrele didactice din județ cu privire la proiectul pe care această asociație îl desfășoară. Ministerul Educației ne-a solicitat să studiem proiectele și propunerile, toate solicitările care ne vin, să le analizăm și să luăm cele mai potrivite decizii", a explicat, pe de altă parte, inspectorul general Selena Costea, citată de site-ul www.viata-libera.ro.

Selena Costea este profesor pentru învățământul primar și a fost promovată în funcția de șef al ISJ Galați în decembrie 2020.

Comentarii