Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regele Mihai

Sărbători triste la Săvârşin. Dubașii s-au recules alături de fiicele Regelui Mihai

Familia Regală a României s-a reunit la Castelul Săvârşin, reşedinţa preferată a Regelui Mihai. Cele 5 fiice sunt în doliu şi nu vor primi colindători, aşa cum era tradiția, ci doar pe dubaşi, pe care tatăl lor îi asculta cu multă bucurie, informează TVR.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.12.2017 - 08:31

Cele cinci fiice ale Regelui Mihai sunt în doliu şi nu vor primi colindători, aşa cum era tradiția, ci doar pe dubaşi, pe care tatăl lor îi asculta cu multă bucurie.

La sfârșit de an, aceștia au păstrat, împreună, un moment de reculegere.

Dubaşii de la Săvârşin sunt cei mai cunoscuţi de pe Valea Mureşului. Erau preferaţii Regelui Mihai încă din 1943, de când Majestatea Sa şi-a cumpărat reşedinţa de la Săvărşin pentru a fi alături de românii din Transilvania ocupată.

Din 2001, când s-a întors Regele la reşedinţa arădeană, prima casă la care aduceau vestea Naşterii Mântuitorului a fost cea a Regelui.

Şi astăzi au plecat colindând pe străzi, dar când s-au apropiat la castelul regal au aprins candelele şi au tăcut.

Este pentru prima dată când toate fiicele regelui Mihai sunt împreună la castelul de la Săvârșin, de Crăciun. Îndoliate, au deschis porţile castelului doar pentru dubaşi.

S-au recules împreună în tăcere, în piaţa cu fântână din incinta Satului Regal.

Dubaşii și-au amintit de sărbătorile când erau întâmpinați la castel chiar de către Regele Mihai. Tinerii colindători ştiu că Regele i-a iubit mult. La plecare, dubaşii au cântat Hristos a înviat din morți.

Conform tradiției, în fruntea dubașilor s-a aflat primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.

Cartea de condoleanţe de la Săvârşin rămâne deschisă şi în zilele de Crăciun, alături de portretul Regelui Mihai I şi de o candelă aprinsă, până la împlinirea celor 40 de zile de mare doliu.

Familia Regală va participa, în 26 decembrie, la slujba din cea de-a doua zi de Crăciun, la biserica ortodoxă din comună.

Comentarii

loading...