Românii apreciază monarhia, dar nu sunt de acord cu ea

Chiar dacă Regele Mihai I a beneficiat de un capital de imagine imens printre români, se pare că totuși nu ne dorim cu adevărat o guvernare a țării bazată pe principii trasate de capetele încoronate.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 22:59

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde, 46% dintre români nu ar fi de acord cu organizarea unui referendum pentru revenirea monarhiei, în timp ce 37% ar fi de acord cu organizarea scrutinului. Imediat după funeraliile Regelui Mihai, principalii lideri ai coaliției de guvernare au spus că ar fi posibilă organizarea unui referendum pentru revenirea monarhiei în România.

De asemnea, 46% dintre români consideră că monarhia a fost un lucru pozitiv pentru România, în timp ce 30% consideră că a fost un regim nociv.

La nivelul personalităților din Casa Regală, Principesa Margareta este la egalitate cu Principele Nicolae, bucurându-se de 41% nivel de încredere. În schimb, Principesa Margareta are parte de o cotă mai mare de neîncredere, pentru că 25% dintre români au o părere proastă despre aceasta. Principele Nicolae are un grad de neîncredere de doar 20%, procent care i-ar face indivioși și pe politicienii de vârf.

Comentarii