21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSocialRomânia va trimite 100 de mii de teste rapide antigen COVID-19 în...

România va trimite 100 de mii de teste rapide antigen COVID-19 în Rep. Moldova

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat acordarea, de către România, a 100.000 de teste rapide antigen COVID-19 Republicii Moldova.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în şedinţa de joi, Hotărârea numărul 64 privind acordarea de asistenţă internaţională pentru Republica Moldova constând în 100.000 de teste antigen.

„Art.1 – Se aprobă acordarea de asistenţă internaţională pentru Republica Moldova constând în 100.000 de teste rapide antigen COVID-19.

Art.2 – Cantităţile prevăzute la art.1 sunt alocate din stocurile de urgenţă medicală constituite prin grija inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 11 din 2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în decizia CNSU.

Cele 100.000 teste rapide antigen COVID- 19 către Republica Moldova vor fi transportate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic: Elveția și Maldive, în zona roșie

Cele mai citite

Dan Cărbunaru: „România are ocazia să acceseze noi resurse de gaz, prin operaționalizarea Interconectorului de Gaze Grecia-Bulgaria”

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost inaugurat oficial interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria. Această mutare schimbă regulile jocului pe piața energiei, a spus...

Ciucă spune că problemele persoanelor vârstnice sunt în atenția Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a vârstnicilor, în care afirmă că problemele seniorilor sunt în atenţia Guvernului, căutându-se soluţii...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...
Ultima oră
Pe aceeași temă