31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialPSD și USR PLUS au respins bugetul Capitalei. Nicușor Dan le cere...

PSD și USR PLUS au respins bugetul Capitalei. Nicușor Dan le cere celor de la USR să facă ei bugetul

Cu o majoritate de voturi provenite de la consilierii USR PLUS și de la PSD, Consiliul General al Municipiului București a respins, miercuri, 28 aprilie, proiectul de buget al Capitalei pe anul 2021. În favoarea proiesctului de buget au votat doar consilierii PNL și PMP.

Consilierii USR PLUS ar fi votat alături de PSD, împotriva proiectului, ca o formă de presiune asupra primarului general, Nicușor Dan, pentru ca acesta să-i acorde drept de semnătură, adică o putere mai mare, viceprimarului Horia Tomescu (USR PLUS).

„Consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP în şedinţa de azi. Având în vedere această situaţie, aştept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiţii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susţinem împreună şi dorinţele bucureştenilor şi, în acelaşi timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată”, a anunțat, printr-un mesaj postat pe internet, primarul general, Nicușor Dan.

Primarul general a lipsit de la ședința de miercuri a CGMB, întrucât este în izolare la domiciliu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă