7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialProfesorii vor vaccinare

Profesorii vor vaccinare

Ministerul Educaţiei a făcut publice rezultatele cu privire la disponibilitatea de vaccinare anti-COVID-19 a personalului din învăţământ.

Până în momentul de faţă, la nivelul învăţământului preuniversitar, 50,3 % dintre angajaţi au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872.

În sistemul de învăţământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de cca. 77 % (raportat la totalul de 60.389 angajaţi în sistemul de învăţământ superior, personal titular şi asociat).

 

Deja vaccinați

Numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinaţi până la data de 1 februarie 2020) este de 193.573 persoane (147.314 persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 – personal din sistemul de învăţământ universitar).

“Numărul angajaţilor din sistemul de educaţie deja vaccinaţi cel puţin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajaţii cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 9.676 din sistemul de învăţământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învăţământul superior medical)”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că interesul pentru redeschiderea şcolilor cu prezenţă fizică se păstrează, iar ministerul susţine testarea elevilor, dar nu are competenţe în domeniu şi există doar 113 medici şcolari şi 268 de asistenţi medicali.

“În Europa, printre cele 27 de state doar trei state – Germania, Danemarca, Portugalia – nu au deschise cel puţin grădiniţele sau învăţământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile”, a spus Cîmpeanu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă