Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Budușan

Actualizat: 02.08.2018 - 11:21

Primăria Capitalei vrea fonduri europene de 283 de milioane de euro

Iulian Budușan

Actualizat: 02.08.2018 - 11:21

Primăria Capitalei a depus anul acesta cereri de finanţare pentru fonduri europene în valoare de 283 milioane euro. 100 de tramvaie vor fi achiziţionate cu fonduri europene. Primăria Municipiul Bucureşti a depus 13 cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (Por) 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Reducerea Emisiilor de Carbon în Zonele Urbane bazată pe Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, pentru proiecte având ca obiective reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul Municipiului Bucureşti şi îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, cu o valoare cumulată de aprox. 283 milioane euro, astfel:

La data de 17.05.2018 au fost depuse 8 cereri de finanţare în vederea achiziţionării a 100 de tramvaie aferente următoarelor linii:

- Pentru linia de tramvai nr. 1 - 12 tramvaie, valoare totala 120,8 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 10 - 12 tramvaie, valoare totala 120.8 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 21 - 12 tramvaie, valoare totala 120.8 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 25 - 12 tramvaie, valoare totala 120.8 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 32 - 12 tramvaie, valoare totala 120.8 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 40 - 10 tramvaie, valoare totala 100.7 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 41 - 20 tramvaie, valoare totala 201.3 milioane lei;
- Pentru linia de tramvai nr. 55 - 10 tramvaie, valoare totala 100.7 milioane lei.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 220 milioane euro, din care s-a solicitat asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 176,4 milioane Euro.

Cererile de finanţare au fost admise în etapa de evaluare administrativă şi a eligibilităţii şi se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară.

De asemenea, la data de 20.06.2018 a fost depusă o cerere de finanţare pentru proiectul de modernizare a liniei de tramvai pe b-dul G-ral Vasile Milea de la intersecţia cu b-dul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV;

Valoarea investiţiei este de aproximativ 6,14 milioane Euro, din care s-a solicitat asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 6 mil. Euro.

Fonduri europene pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice
La data de 20.06.2018 au fost depuse 4 cereri de finanţare în vederea achiziţionării a 100 de autobuze electrice, după cum urmează:

- Achiziţionare 29 autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 312,313, 368 şi 385, în valoare totală de 75.9 milioane lei;

- Achiziţionare 13 autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 137,138, in valoare totală de 34.1 milioane lei;

- Achiziţionare 33 autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 173,311,336,381,601 în valoare totala de 86.3 milioane lei;

- Achiziţionare 25 autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 300, 330 şi 335 - valoare totală - 65.4 milioane lei.

Valoarea investiţiei celor 4 proiecte este de aproximativ 57 milioane euro, din care s-a solicitat asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 56 milioane euro. Cererile de finanţare au fost admise în etapa de evaluare administrativă şi a eligibilităţii şi se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară.

De la data deschiderii perioadei pentru depunerea de proiecte, respectiv 20 septembrie 2017 şi până la depunerea acestora s-au desfăşurat activităţi de pregătire a cererilor de finanţare împreună cu toate documentele aferente (studiu de oportunitate, studiu de trafic, etc.).

Referitor la proiectul aflat în implementare "Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa II" finanţat prin Axa Prioritară 3, Obiectivul Specific 3.2 - Infrastructura de apă şi apă uzată, până în prezent a fost rambursată suma de 10.789.700,46 lei, reprezentând fonduri nerambursabile din Fondul de Coeziune şi Bugetul de Stat.

Totodată, Primăria Municipiul Bucureşti are în pregătire proiecte finanţabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 (POIM) şi a identificat obiective de investiţii ce pot fi finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) Axa Prioritară 5 Prioritatea de Investiţii 5.1. Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine