32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialPrimăria Capitalei a aprobat construirea unui drum prin Pădurea Băneasa

Primăria Capitalei a aprobat construirea unui drum prin Pădurea Băneasa

Terenul va servi la realizarea unui drum de acces prin Pădurea Băneasa, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de marţi a CGMB.

Consilierii USR au votat împotriva acestui proiect pe motiv că Pădurea Băneasa a fost „deja distrusă în mare măsură de dezvoltarea imobiliară din zonă şi trebuie păstrată intactă cât a mai rămas”.

„Acest proiect mai degrabă distruge Pădurea Băneasa, decât aduce servicii locuitorilor din cartierul Greenfield. De altfel, eu am găsit un interviu luat directorului de la Impact Developer, în octombrie, în care el spunea că problemele de trafic în acest cartier au fost rezolvate şi nu mai e nevoie ca acest drum forestier să devină drum circulat de atâtea maşini. Motivul pentru care noi ne opunem este că Pădurea Băneasa a fost deja distrusă în mare măsură de dezvoltarea imobiliară din zonă şi, din ceea ce ştiu eu, pentru că sunt în Comisia tehnică de urbanism, sunt nişte proiecte imobiliare care acum nu pot fi dezvoltate pentru că nu au acces, iar drumul forestier la acest lucru va folosi. Eu cred că Pădurea Băneasa trebuie păstrată intactă atât cât a mai rămas, pentru că Bucureştiul are nevoie de această centură verde”, a afirmat consilierul municipal USR Roxana Wring.

„Conform datelor deţinute, această suprafaţă nu are destinaţia de stradă/de acces, destinaţia se va stabili ulterior conform prevederilor legii în vigoare”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă