12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialPremierul Dăncilă, mesaj de condoleanţe pentru familiil românilor morți în explozia din...

Premierul Dăncilă, mesaj de condoleanţe pentru familiil românilor morți în explozia din Cehia

Viorica Dăncilă a precizat că se află în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a se asigura că se oferă ajutorul necesar.

“Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate.

Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a afirmat Viorica Dăncilă, conform unui comunicat transmis de Guvern.

Cinci români au murit în explozia de la o uzină specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren, din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, a informat MAE.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă