5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialPregătire gratis pentru BAC

Pregătire gratis pentru BAC

Programul creȘTEM Viitor este adresat tinerilor din România, pasionați de știință și tehnologie, care vor să-și lase amprenta asupra viitorului prin intermediul unei cariere într-una din aceste domenii, dar care nu dispun de ajutor financiar și sprijin din partea familiei (provin din zone defavorizate, familii monoparentale sau fără părinți etc.), care să le permită să se pregătească în această direcție, au precizat organizatorii, pentru “România liberă”.

“CreȘTEM Viitor este un proiect de pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat din 2021, dedicat liceenilor din medii defavorizate din România, lansat la finalul anului trecut, de organizația educațională non-guvernamentală Școala de Valori, în parteneriat cu compania americană din industria apărării Raytheon Missiles and Defense”, ne-au precizat organizatorii.

 

Istoricul programului

Proiectul a debutat în octombrie 2020 și se desfășoară până la finalul lunii iulie a.c., înaintea susținerii examenului de Bacalaureat. 30 de  elevi de clasa a XII-a din țară, ce provin din medii defavorizate, beneficiază de pregătire suplimentară care să-i ajute să promoveze probele examenului de BAC, din această vară, la materiile STEM: știință, informatică, matematică, fizică, chimie.

Au fost selectați tineri fără posibilități materiale și educaționale, care își doresc să învețe și au rezultate școlare bune (medii de minimum 7 la materiile STEM).

În această perioadă, fiecare elev este consiliat și pregătit gratuit de un mentor, are acces la o pagină electronică, unde își poate vizualiza și încărca temele, susține testele și accesa oricând materialele de studiu.

Totodată, pe lângă pregătirea pentru examene, tinerii sunt ajutați și în procesul de studii pentru admiterea la facultățile cu profil științific sau tehnologic.

“Elevii se confruntă cu dezinteresul profesorilor, cu inabilitatea acestora de a transmite informația și deci, au nevoie de ajutor. Mi-am dorit enorm să fac parte din programul creȘtem Viitor. Îmi doream să evoluez, iar în acest program am văzut speranța că efortul meu individual va fi diminuat”, ne-a declarat Georgiana Stan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, specializarea matematică – informatică, bilingv limba engleză.

“Din punctul de vedere al componentei emoționale, toți elevii vor avea dificultăți la examenele din această vară. Este nevoie de o intensificare a pregătirilor pentru examene, trebuie recuperate aceste pierderi și recapitulate noțiunile însușite anterior, iar rolul profesorului în acest demers este esențial”, ne-a declarat Cristian Demian, profesor de matematică și profesor meditator la Centrul Educațional Unirea din Iași.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă