32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialPrefectul Capitalei anunță relaxări pascale pentru restricțiile sociale cauzate de pandemie

Prefectul Capitalei anunță relaxări pascale pentru restricțiile sociale cauzate de pandemie

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat sâmbătă că au fost aprobate derogări de la restricţiile impuse în Bucureşti, pentru perioada sărbătorilor religioase. Astfel, în noaptea de Înviere şi în cea de Ramadan va fi permisă circulaţia persoanelor către lăcaşurile de cult fără declaraţie pe propria răspundere, iar vineri, 30 aprilie, magazinele se vor închide la ora 20:00.

„Vinerea viitoare, pe 30, avem program cu publicul până la ora 8, în noaptea de Paşte circulaţie liberă toată noaptea şi în noaptea de Ramadan, 8 spre 9, circulaţie liberă toată noaptea. Dar circulaţia este doar pentru a merge şi a ne întoarce la lăcaşurile de cult, nu este circulaţie liberă oriunde. Vor ieşi fără adeverinţe din casă, se va vedea probabil, având în vedere că sunt chestiuni specifice, mergi şi iei lumină, te deplasezi la şi de la biserică. Nu vor fi deschise alte unităţi, deci nu au unde anume să circule în perioada respectivă. Referitor la alte măsuri, sunt aceleaşi măsuri pe care le avem în vigoare în ultimele două săptămâni, care se prelungesc, cu derogările pe care le-am amintit”, a declarat prefectul Alina Stoica sâmbătă, după şedința Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul Capitalei a menţionat că există recomandarea ca enoriaşii să meargă la bisericile din apropierea locuinţei, însă nu exist interdicţia ca enoriaşii să poată merge la alte lăcaşuri de cult, sau la mănăstiri.

Alin Stoica anunţă că rata de infectare este, sâmbătă, de 3,94 la o mie de locuitori, anunţând că măsurile vor fi relaxate la indicele de infectare de 3,5 la mie: „E previzibil că vom scădea şi sub 3,5 în următoarea perioadă şi atunci programul operatorilor economici şi în perioada de week-end va fi până la ora 21 şi circulaţia persoanelor va fi permisă până la ora 22”.

Totodată, prefectul Bucureștiului a recomandat populaţiei să scurteze timpul petrecut la cumpărături.

„Recomandarea este pentru noi să fim un ic prevăzători şi să ne facem altfel cumpărăturile, în sensul de a nu petrece foarte mult timp în magazine, pentru că acesta este un factor care duce la aglomerare. Dacă se poate, ar fi bine să scurtăm timpul petrecut în magazine. Comercianţii ne-au solicitat sprijinul şi pe partea de măsuri de control tocmai pentru a comunica cu clienţii că este bine să respectăm măsurile în vigoare”, a menționat Alin Stoica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă