22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSocialPeste 111000 lei au fost donați pentru ajutorul familiilor afectate de incendiul...

Peste 111000 lei au fost donați pentru ajutorul familiilor afectate de incendiul ce a distrus un bloc din Constanța în decembrie

Peste 111000 de lei au fost strânşi pentru ajutorarea familiilor afectate de incendiul care a mistuit un bloc din municipiul Constanța, în decembrie 2021, în urma unei colecte demarate de Arhiepiscopia Tomisului, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei de cult.

Printre familiile afectate sunt şi cele ale doi preoţi, fiecare cu câte patru copii.

“Departamentul Social Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului a demarat, în ziua de Crăciun, în parohii şi mănăstiri o colectă în bani pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiul izbucnit în noaptea de 15 spre 16 decembrie la subsolul blocului situat pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6, din Constanţa. Printre cele 150 de familii afectate de acest incendiu se numără şi 2 familii de clerici: familia preotului Claudiu Banu, cu 4 copii, şi familia diaconului Alexandru Cojocaru, având tot 4 copii. În urma colectei s-a donat către asociaţia de locatari suma de 111.453 lei. Cei care vor să sprijine în continuare pot dona în contul Asociaţiei de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6, IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului, potrivit agerpres.ro.

111000 lei familiilor afectate de incendiul de la blocul din Constanța, dar și alte trei case reconstruite pentru nevoiași

Potrivit sursei citate, pentru alte familii ale căror case au fost distruse într-un incendiu iscat tot luna trecută, în municipiul Constanţa, un enoriaş a construit trei case la roşu.

“Un alt incendiu, în urma căruia opt familii au rămas fără adăpost, a izbucnit în ziua de 3 decembrie, în cartierul Justiţiei din Constanţa. Un creştin care s-a implicat mult, dar care doreşte să îşi păstreze anonimatul, împreună cu parohia ‘Sf. Vasile cel Mare’ din Constanţa, prin pr. Jean Ion, a reuşit să ridice la roşu (BCA, saci de mortar, cherestea, lemne şi acoperiş) trei dintre cele opt case afectate de incendiu”, se mai spune în comunicat.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a afectat mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

La începutul lunii decembrie, câteva familii au rămas fără case – locuinţe improvizate, în urma unui incendiu iscat într-un cartier din municipiul Constanţa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă