31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialPeste 100 de mașini au fost amendate de polițiști

Peste 100 de mașini au fost amendate de polițiști

 În noaptea de vineri spre sâmbătă o mulțime de poliţişti şi de inspectori ai Registrului Auto Român au controlat peste 100 de vehicule.  S-au efectuat amenzi în valoare de 51.000 de lei, preponderent pentru deficienţe tehnice.

Au fost controlate peste  110 autovehicule (30 Moto) şi aplicate 94 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 51.000 lei. Din totalul sancţiunilor, 90 au fost aplicate pentru deficiente tehnice: 24 pentru modificari ale sistemului de evacuare a noxelor(6Moto); 2 pentru modificari neomologate ale autovehiculului( 2 Moto);
64 pentru alte deficienţe tehnice.
 
În cadrul activităţilor de control, a fost reţinut 1 permis de conducere pentru nerespectarea semnalelor  poliţistului rutier, au fost retrase 51 certificate de înmatriculare ( 6 Moto) pentru defecţiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român şi 3 seturi de plăcute de înmatriculare.
 
Poliţiştii oferă mai multe exemple de situaţii cu care s-au confurntat în timpul controalelor:
 
1. În data de 02 Octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe str.Virgiliu Tacit (PetromCity) şi nu a respectat semnalele poliţistului rutier. Conducătorul auto nu a avut asupra permisul de conducere.
De asemenea, în urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul pe care l-a condus avea montate lumini de altă culoare şi intensitate.
Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1600 lei, dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 zile, iar certificatul de înmatriculare i-a fost reţinut până la remedierea defecţiunilor tehnice constatate.
 
2. În data de 02 Octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 19 ani a condus un autovehicul pe bd.Petroliştilor, iar în urma controlului efectuat de poliţiştii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR s-a constatat că are lipsă toba finală, are montate în partea din faţă lumini de altă culoare şi intensitate, elemente de caroserie corodate şi anvelope uzate peste limita legală admisă.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare 1800 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.
 
3. În data de 03 Octombrie a.c.., un bărbat  în varstă de 36 de ani a condus un motociclu-CanAm pe bd.Petroliştilor având montate în partea din spate anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate, deficienţe tehnice la sistemul de iluminare-semnalizare, respectiv avea lipsă amortizor de zgomot al sistemului de evacuare fapt ce producea un zgomot excesiv.
 
Persoana în cauză a fost sancţionată  cu amenda in valoare de 1450 lei, iar ca masura tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă