Ministrul Muncii, Raluca Turcan

Pensiile nu vor fi mărite cu 40 la sută anul acesta. Cel mai devreme - anul viitor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că va fi elaborată o nouă Lege a pensiilor, dar că în anul 2021 pensiile se vor acorda conform sistemului actual - adică fără majorarea de 40 la sută.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2021 - 10:46

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri seară, că Guvernul Cîțu va elabora o nouă Lege a pensiilor, dar această nouă lege va intra în vigoare, probabil, abia anul viitor, adică în anul 2022.

Așa se face că, în anul 2021 pensiile se vor acorda conform sistemului aflat deja în vigoare. Acest lucru înseamnă că majorarea de 40 la sută, aprobată anul trecut în Parlament, nu se va acorda în anul 2021, ci, cel mai devreme, în anul 2022.

„În acest moment aș putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic va fi cel mai probabil prorogată (amânată - n.n.). În paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, vom pregăti o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei legi noi a pensiilor”, a explicat, miercuri seară, ministrul Raluca Turcan.

Cu o zi mai înainte, marți, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că el agreează doar o indexare a pensiilor, în anul 2021, în funcție de rata inflației, ceea ce ar echivala cu o creștere a pensiilor cu circa 3 la sută.

Comentarii