Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Parlamentul de la București oferă stagii de pregătire unui număr de 100 de studenți din Moldova

Programul în baza căruia o sută de tineri basarabeni aflaţi la studii în România vor face stagii de pregătire, timp de trei luni, în Parlamentul de la Bucureşti, a fost lansat luni, în mod oficial.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 20:26

Programul de stagii destinat studenţilor basarabeni care studiază în România este rodul conlucrării dintre Platforma Unionistă 'Acţiunea 2012' şi Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. La evenimentul de lansare a programului a fost prezentă o bună parte dintre cei 100 de parlamentari români care şi-au dat acceptul de a primi stagiari de peste Prut, pentru perioade de stagiu a câte trei luni, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Preşedintele organizaţiei non-guvernamentale unioniste 'Acţiunea 2012', George Simion, a salutat faptul că parlamentari din partea tuturor partidelor politice au răspuns afirmativ invitaţiei de a primi studenţi ca stagiari.

"Este obligaţia noastră să ne asigurăm că studenţii basarabeni în diverşi ani de studii la facultăţile din România beneficiază de atenţia privilegiată a reprezentanţilor statului român. În 2018, marcăm Anul Centenar al Marii Uniri prin toate modalităţile, prin 100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari ai României. Ei sunt generaţia de basarabeni care la momentul pe care ni-l dorim cât mai apropiat al Unirii vor fi deja acomodaţi cu sistemul de lucru al instituţiilor publice româneşti", a declarat Simion.

Demnitarii care participă la programul de stagii sunt înscrişi în grupul parlamentar informal ''Prietenii Unirii''. Criteriile de selecţie au fost onestitatea şi probitatea profesională. De cealaltă parte, cei 100 de studenţi basarabeni provin din centre universitare din toată ţara - Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Braşov şi studiază la facultăţi de diferite profiluri şi specializări, arată sursa citată.

"Vă asigur că decizia de a accepta în internship unul sau mai mulţi dintre aceşti tineri talentaţi este una dintre cele mai bune decizii pe care le-aţi luat în acest mandat. Avem datoria să-i instruim şi să învăţăm de la ei la fel de mult cât au ei de învăţat de la parlamentarii români, deoarece Unirea cu Basarabia trebuie să fie o prioritate naţională, a treia după integrarea în NATO şi Uniunea Europeană, şi un element de consens politic la Bucureşti", a spus deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, la lansarea programului. AGERPRES

Comentarii

loading...