30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSocialNinsori și ger în țară, înainte de Crăciun

Ninsori și ger în țară, înainte de Crăciun

Ninsorile și gerul vor pune stăpânire pe întreaga țară zilele următoare, astfel că vom avea temperaturi de minus 10 grade.

Vremea luni, 20 decembrie

În Bucureşti, precipitaţii mixte, meteorologii anunţă că se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare local în nord, centru şi la munte, şi mixte, cu precădere în prima parte a intervalului în zonele joase de relief din vest şi sud. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ; iar la viteze mult mai mici, local în est, iar pe parcursul zilei şi în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi -1 grad. La Bucureşti, în prima parte a zilei când temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. Vor fi condiţii de polei.

Vremea marți, 21 decembrie

Marţi, 21 decembrie, se face tot mai frig. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, când pe arii în general restrânse va ninge slab, îndeosebi la munte, în centru şi nord. Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar ziua local în centru, est şi sud, dar la viteze mai mici.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, iar cele minime în general între -10 şi -6 grade. Şi la Bucureşti, marţi, cerul va fi variabil, ia vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

De marţi, vremea se răceşte pentru următoarele zile. Temperaturile de marţi din Moldova nu vor mai trece nici măcar la prânz de -4, -5 grade Celsius, decât în partea de sud.

În restul ţării vor fi maxime în general între -4 şi 4 grade Celsius. Miercuri temperaturile matinale vor fi printre cele mai reci din acest sezon. În toată ţara se vor situa sub -5 grade, iar în nord, centru, est şi izolat în rest chiar şi ger, adică temperaturi minime sub -10 grade.  Miercuri în nicio zonă din ţară nu se vor depăşi 2 grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 şi unu, două grade Celsius, notează antena3.ro.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...
Ultima oră
Pe aceeași temă