3.9 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSocialMunca de acasă. Doar un angajat din zece vrea să se întoarcă...

Munca de acasă. Doar un angajat din zece vrea să se întoarcă la birou

Aproape trei sferturi dintre angajații români ar accepta o alternare între telemuncă şi mersul “fizic” la birou, relevă un sondaj de opinie ale cărui date au fost difuzate, joi, de PwC România.

Totuși, numai 9 la sută dintre acești angajați, adică aproximativ unul din zece, ar prefera să revină la munca zilnică din birou, cu program complet, așa cum se obișnuia înainte de pandemie.

Sondajul este intitulat ”Hopes and fears 2021” și a fost realizat de PwC în rândul a 32.500 de angajați la nivel global.

Pe plan internațional, 56 la sută dintre cei chestionați se tem că puţini oameni vor mai avea un loc de muncă stabil, pe termen lung, în viitor.

”Munca la distanță, munca virtuală sau cea colaborativă au prins avânt după apariția pandemiei, având avantaje precum programul de lucru flexibil și mobilitatea. În același timp, incertitudinea care domină de un an viețile tuturor a creat percepția că viitorul este imprevizibil, dinamic și că trebuie să fim dispuși la adaptare continuă. Pentru unii dintre noi, această nesiguranță sporește anxietatea legată de locul de muncă, deja accentuată de contextul recent”, explică Daniel Anghel, Partener și Lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis sesizează CCR cu privire la modificările prevăzute pentru legea eroilor Revoluției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...
Ultima oră
Pe aceeași temă