Foto: Arhivă

Se organizează concursuri pentru inspectori și pentru directori de școli

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că în următoarea săptămână va lansa în dezbatere publică metodologiile pentru organizarea concursurilor de inspectori generali școlari şi de directori de şcoli.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2020 - 18:51

Ministrul Monica Anisie a declarat că este necesară organizarea de concursuri pentru a stabili persoanele care să ocupe funcții de inspectori școlari generali și de directori de instituții de învățământ.

''După foarte mulţi ani, în 2016, am fost prima persoană care a organizat concursuri pentru inspectori şcolari şi directori de şcoli. Această situaţie de provizorat în care îi ţinem pe colegii directori, inspectori sau inspectori generali nu este o situaţie foarte bună pentru că lăsăm loc politicului să se implice în educaţie. De aceea, în 2016, am organizat acele concursuri şi voi continua anul acesta să organizez concursuri. Şi anunţ că săptămâna viitoare voi supune dezbaterii publice metodologiile de concurs, pentru că au trecut patru ani de când am ţinut acele concursuri. Au expirat mandatele unora dintre ei. Am luat decizia să reluăm concursurile'', a precizat, duminică, ministrul Monica Anisie la postul Digi 24.

Comentarii