27.7 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSocialMeteoPrognoza meteo pentru această iarnă

Prognoza meteo pentru această iarnă

Prognoza meteo pentru această iarnă. Conform directorului ANM, următoarele luni vor fi blânde, însă vor exista și zile cu temperaturi scăzute.

„Luna octombrie a debutat cu o vreme deosebit de caldă, cu valori de 33 de grade în partea de sud-est, apoi au urmat zile mai răcoroase, așa cum se întâmplă în acest moment, după care la sfârșitul de săptămână vom avea din nou temperaturi de 24-25 de grade.

În intervalul 10-17 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Aceste alternanțe vor fi specifice până în data de 31 octombrie.

În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a transmis Elena Mateescu într-o intervenție la România TV.

Crăciun fără zăpadă

Despre o iarnă blândă vorbește și Centrul European pentur Prognoze pe Termen Mediu și Serviciul Meteorologic al Marii Britanii. Conform cercetătorului științific George Gârbacea, iarna aceasta va veni cu un strat mic de zăpadă.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a afirmat cercetătorul, citat de Adevărul.ro

Centrul European de Prognoze a transmis și el că în prima parte a iernii șansele să ningă în România sunt extrem de mici.

În prognoza efectuată de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit aproape toată țara este colorată în portocaliu, semn că România se va confrunta cu lipsa zăpezii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cele 4 beneficii ale probioticelor. Ce efect au asupra creierului

Studiile au evidențiat că probioticele pot susține sistemul imunitarConform studiului, acest lucru se întâmplă prin stimularea producției de anticorpi și a celulelor imunitare. Mai...

Întâlniri și evenimente remarcabile pentru Familia Regală a României la vizita din Spania

Familia Regală a României se află din data de 24 septembrie într-o vizită regală în Spania, țară care deține de la 1 iulie 2023...

Sfidare maximă: Salariul minim, mai mare doar cu 83 de lei

CÂȚI BANI PRIMESC ROMÂNII DUPĂ MAJORAREA SALARIULUI MINIMoctombrie: 3.300 lei300 lei creștere brută - 83 lei se duc la angajat- 217 lei se duc...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies