21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSocialMeteoCum va fi vremea de Paști

Cum va fi vremea de Paști

Vremea de Paști nu va fi prea caldă, în acest an. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare valabilă pentru perioada 11 – 24 aprilie 2022.

Paștele Ortodox este, în acest an, pe 24 aprilie.

În Muntenia, temperaturile medii sunt în creștere treptată. Ele vor ajunge de la 12 – 13 grade în prima zi, la valori ce se vor situa în jurul a 22 de grade în 15 și 16 aprilie. Ulterior, temperatura aerului va scădea și se vor înregistra valori termice diurne de 14 – 15 grade în 18 și 19 aprilie. Nopțile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor se va apropia de 0 grade. Până la finalul primei săptămâni se va ajunge la valori de 6 – 8 grade, iar în a doua jumătate a intervalului media acestora va fi de 4 – 6 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie.

La munte, pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță. În zona montană înaltă va ninge iar vântul va lovi în rafale.

În Dobrogea, vremea va fi inițial rece, cu temperaturi maxime cuprinse între 11 și 13 grade și minime între 3 și 4 grade. Apoi vremea în Dobrogea se va încălzi treptat. În 15 și 16 aprilie se vor atinge maxime de 16 – 18 grade și minime de 6 – 8 grade. În perioada 17 – 20 aprilie vor fi maxime de 12 grade și minime în jur de 6 grade Celsius. După acest interval, tendința temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 7 – 8 grade. Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va crește după 17 aprilie.

Vremea de Paști, cu temperaturi de până la 16 grade

În Moldova, vremea va fi inițial rece pentru această perioadă. Maximele termice vor fi în jurul a 12 grade iar minimele între 0 și 2 grade. Vremea de Paști va fi în încălzire ușoară și treptată. Maximele vor ajunge în Moldova la 16 grade Celsius. Minimele vor fi între 4 și 6 grade.

În Maramureș, temperatura va urca până spre 16 grade în ziua de 24 aprilie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă