23.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSocialMeteoCod portocaliu de averse torebțiale, pentru 13 județe

Cod portocaliu de averse torebțiale, pentru 13 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale, valabilă pe durata acestei zile în 13 judeţe, precum şi un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează 16 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, între orele 12:00 – 21:00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Caraş-Severin, dar şi în zonele de munte ale judeţelor Bihor, Arad, Timiş, Sibiu şi Alba, va fi în vigoare alerta de Cod portocaliu de averse. Local, cantităţile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp, în intervale scurte de timp, de până la trei ore.

De asemenea, în intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, vestul şi nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei şi al Munteniei, pe fondul atenţionării Cod galben, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp, pe arii restrânse peste 30 l/mp.

Meteorologii precizează că, în restul teritoriului, după-amiaza şi seara, vor fi intensificări ale vântului şi averse izolate, iar zilele următoare instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Pe de altă parte, pentru Capitală, prognoza ANM relevă faptul că, în perioada 10 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 23:00, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat (trecător cu rafale de 30 – 40 km/h după-amiaza şi seara). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Pastila pentru suflet – Pilda zilei

Pilda zilei - Ce-i mai mare? Cinstea sau averea?Ce-i mai mare: cinstea sau averea? s-au întrebat într-o zi credincioșii ieșiți de la biserică....

Am chemat în judecată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal!

„Cred că s-a creat la un moment dat o confuzie, dar o va lămuri instanța, între dreptul de a filma și dreptul de...

ANALIZĂ: Fals compromis între acțiunea climatică și creșterea economică

Liderii lumii inundă New York-ul săptămâna aceasta pentru cea de-a 78-a Adunare Generală a Națiunilor Unite și Săptămâna Climei de la New York, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies