18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeSocialMeteoCod galben de inundații pe râuri din 14 județe

Cod galben de inundații pe râuri din 14 județe

Hidrologii au instituit un Cod galben de viituri, valabil joi până la miezul nopţii pe râuri din 14 judeţe.

Experții de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) avertizează că se pot depăşi cotele de atenţie pe anumite râuri din judeţele Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Gorj, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Astfel, spun aceștia, există riscul producerii de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

De asemenea, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.

Aceste fenomene vor avea un grad mai mare de probabilitate şi intensitate în intervalul orar 16:00 – 22:00, pe unele râuri mici din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara şi Caraş – Severin. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

S-a aflat de ce a murit starul unui serial extrem de îndrăgit de adolescenți

Actorul american Angus Cloud, cunoscut pentru rolul său din serialul de succes "Euphoria", a murit în iulie, la vârsta de 25 de ani,...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei

Pilda zilei - Ce-i mai mare? Cinstea sau averea?Ce-i mai mare: cinstea sau averea? s-au întrebat într-o zi credincioșii ieșiți de la biserică....

Haos pe șoselele din România – Urmăriri cu focuri de armă

Haos uriaș pe drumurile din țară. Spre exemplu: la Filiași, în județul Dolj, un adolescent de 18 ani care circula fără permis nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies