Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Marcel Vela: De anul viitor vom avea cărți de identitate electronice

Cărțile electronice de identitate vor fi emise în România începând din vara anului 2021, a anunțat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

16.09.2020 - 17:00

Ministerul Afacerilor Interne lucrează intens la proiectul cărţii electronice de identitate, a cărei emitere este planificată, în România, începând din luna august 2021, a anunțat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

În paralel se lucrează la definitivarea informatizării actelor de stare civilă ale românilor, iar această acțiune va dura până la jumătatea anului 2022.

"Astfel, cetăţeanul va putea solicita şi obţine online certificatele de stare civilă, indiferent de locul unde se află. Pentru acest lucru vor fi digitalizate peste 82 de milioane de acte de stare civilă, reprezentând arhivarea pe ultimii 100 de ani, ceea ce este unic în lume", a explicat, miercuri, într-o declarație de presă, ministrul Marcel Vela.

Comentarii