Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maramureş: Cascada Măgura, descoperită recent, va fi introdusă în circuitul turistic

Cascada Măgura, recent descoperită în Munţii Maramureşului, urmează a fi introdusă în circuitul turistic, fiind al doilea obiectiv de acest gen din judeţul Maramureş, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul comunei Moisei, Toader Şteţcu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 12:46

"Cascada Măgura aşa cum a fost botezată de localnici va deveni obiectiv turistic de interes judeţean şi urmează a fi introdusă în circuitul turistic local. (...) Intenţia noastră imediată e să amenajăm locul din vecinătatea obiectivului ca să corespundă unui turism modern. Turiştii au deja acces pe cale auto până în apropiere de cascadă, iar de aici mai departe avem în gestiune două trasee montane marcate pentru cei care intenţionează să-şi continue urcuşul pe munte", a spus Şteţcu.

Potrivit acestuia, în ultimii zece ani, agroturismul rural s-a dezvoltat constant, iar parcurile naturale şi naţionale situate în apropierea localităţii Moisei sunt vizitate de turişti români şi străini.

"Avem de la un an la altul mai multe pensiuni, semn că e o mică afacere locală care începe să prospere. Parcul Natural Munţii Maramureşului, cât şi Parcul Naţional Pietrosul Rodnei atrag anual sute de turişti. Ne vom concentra pe promovarea turismului local, a principalelor obiective, cât şi pe întreţinerea unei infrastructuri adecvate care să vină în sprijinul turiştilor. Turismul rural poate avea o contribuţie însemnată la bugetul local, fireşte dacă avem şi condiţii bune", a precizat Toader Şteţcu.

Pe raza comunei Moisei se mai află Rezervaţia Naturală "Izvorul Bătrâna", Mănăstirea Moisei şi Monumentul Eroilor căzuţi în cel de al Doilea Război Mondial

O altă cascadă înaltă de aproape 100 de metri, Cascada Cailor, poate fi vizitată de turişti în Parcul Naţional Pietrosul Rodnei, din vecinătatea oraşului maramureşean Borşa.

Comentarii

loading...