Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Managerul Spitalului Universitar, după refuzul medicilor de a mai opera: "Au înţeles greşit"

Managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, susţine că activitatea la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar se desfăşoară normal, precizând că medicii de acolo au înţeles greşit regulamentul de sporuri, iar discuţiile despre o grevă erau ipotetice.

Share

Rl online 0 comentarii

16.03.2018 - 12:21

"Toţi colegii mei sunt în sălile de operaţii, sunt la muncă, se ocupă de pacienţii din Terapie Intensivă, fac anestezie. Activitatea se desfăşoară absolut normal în Spitalul Universitar, în secţia ATI, noi punem pacientul pe primul plan. Medicii mi-au confirmat că au înţeles greşit acel regulament de sporuri şi ei vorbeau ipotetic despre o grevă", a declarat, pentru Mediafax, Adriana Nica, managerul unităţii medicale.

Precizarea vine după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că medicii secţiei de Terapie Intensivă a spitalului Universitar din Bucureşti refuză să mai intre în sala de operaţii din cauza regulamentului de sporuri, precizând că vineri va avea o discuţie cu aceştia, pentru clarificarea situaţiei.

"Am primit nişte informaţii referitoare la medicii de pe secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Universitar Bucureşti, care au declarat că nu vor mai intra în sălile de operaţii datorită regulamentului aplicării sporurilor. Mă voi duce mâine să am o discuţie cu dânşii. Eu cred că au fost greşit informaţi, nu au făcut nişte calcule corecte, exacte. Sunt convinsă că discutând cu dânşii vom reuşi să clarificăm problemele pentru că asta ştiu să fac, să le explic cum am făcut anexa 10 ( din regulamentul sporurilor - n.r.) pentru că este mărul discordiei", a spus ministrul Pintea, la o emisune a B1 TV.

Anterior, ministrul Sănătăţii anunţase că sporurile rămân plafonate la 30%, chiar dacă sindicaliştii au ameninţat cu greva generală, subliniind faptul că legea nu este negociabilă şi că veniturile nete au crescut în sistemul sanitar, însă poate această creştere, într-adevăr, nu a fost distribuită echitabil pe categorii profesionale.

Sindicatul Sanitas a anunţat că în zilele de 17, 22 şi 29 martie va picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, urmând ca după 25 aprilie să intre în grevă generală.

Comentarii

loading...