15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialKate Bush îi aduce un omagiu scriitoarei Emily Bronte

Kate Bush îi aduce un omagiu scriitoarei Emily Bronte

Kate Bush a scris un mesaj care va fi gravat pe o piatră ce va fi instalată în apropierea locuinţei surorilor Bronte. 

Bush a spus că se simte „onorată” să scrie acest mesaj, această ocazie reprezentând „o şansă de a îi mulţumi scriitoarei”.

Kate Bush se numără între patru artişti care au scris mesaje pentru a le omagia pe surorile Bronte. Poeta Carol Ann Duffy a scris un mesaj dedicat lui Charlotte Bronte, poetul Jackie Kay pentru Anne Bronte, iar autoarea Jeanette Winterson a scris un mesaj care se va referi la moştenirea surorilor Bronte.

Aceste patru pietre vor fi amplasate una după alta, între casa familiei surorilor Bronte din satul Haworth şi locul în care s-au născut acestea, la peste 10 kilometri, în Thornton. Pietrele vor fi dezvelite pe 7 iulie, ca parte din Festivalul de Literatură din Bradford. Fiecare mesaj care va fi gravat pe cele patru pietre va avea mai puţin de 100 de cuvinte.

Contribuţia lui Kate Bush la această instalaţie va avea loc la 40 de ani după ce cântăreaţa a lansat hitul „Wuthering Heights” („La răscruce de vânturi”), inspirat de romanul omonim scris de Emily Bronte. 

„Sunt încântată să fiu implicată în acest proiect. Amintirea surorilor Bronte prin aceste pietre, în mediul în care ele au trăit şi au lucrat, este o idee excelentă”, a spus Kate Bush. 

„Emily a scris un singur roman – o lucrare de artă extraordinară care şi-a lăsat amprenta în literatură. Să îmi fie cerut să scriu un mesaj pentru piatra dedicată ei este o onoare şi, într-un fel, o şansă pentru mine de a-i mulţumi”, a adăugat cântăreaţa.

În afară de această instalaţie de artă, în acest an, Muzeul Bronte Parsonage organizează evenimente pentru a marca bicentenarul naşterii lui Emily Bronte. 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă