ISU Galați a primit în dotare motociclete pentru paramedici

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Galați a primit două motociclete pentru paramedici, în valoare totală de 70.000 de euro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 17:27

Două noi motociclete echipate cu dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență) au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al județului Galați.

Cele două motociclete vor fi dotate cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă și cu sisteme speciale de comunicații.

Pentru a putea folosi cele două motociclete, zece paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare pentru conducerea în condiții periculoase și au primit zece seturi complete de echipamente de protecție moto, tip vară / iarnă.

Acest program a fost demarat inițial în București de către Fundația pentru SMURD, prin achiziționarea primelor două motociclete cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2 la sută din impozitul pe venit.

Comentarii