Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iohannis și Guvernul amețesc părinții cu scenarii, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este de părere că nici președintele Iohannis, nici Guvernul Orban nu sunt în stare să le spună părinţilor cum vor învăţa copiii în viitorul an şcolar.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.08.2020 - 01:17

"Iohannis şi Guvernul său nu sunt în stare să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest an şcolar. Îi ameţesc însă cu scenarii. Puterea liberală nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie: ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online puşi în faţa unei situaţii fără ieşire - serviciu sau stat acasă cu copilul; ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet; ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente", a explicat Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

Acest punct de vedere apare imediat după ce președintele Iohannis anunțase, miercuri, că anul școlar 2020 - 2021 va începe la data de 14 septembrie 2020, cu majoritatea elevilor în clasă.

Șeful statului a explicat că se lucrează la trei scenarii - verde, galben și roșu - și că majoritatea orașelor României, inclusiv Bucureștiul, se află în scenariul verde, cel mai favorabil, care ar permite redeschiderea școlilor.

Comentarii