7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialInvestiția pentru o oră online, peste salariul unui profesor

Investiția pentru o oră online, peste salariul unui profesor

După consultarea cu mai mulți profesori din învățământul primar, cel mai greu de gestionat în timpul orelor de predare exclusiv online, am realizat o listă a investițiilor minime necesare pentru un proces educațional ce poate fi considerat eficient.

În primul rând, este nevoie de un laptop, iar un astfel de dispozitiv, care să permită derularea într-un mod acceptabil a aplicațiilor necesare orelor de predare online și a programelor pentru realizarea materialeleor didactice, presupune o investiție de minimum 2.200 de lei.

Un flipchart este foarte important pentru desfășurarea orelor de predare online, fiind ales de multe cadre didactice, iar prețul acestuia, în medie, este de 250 lei.

Un set de 20 de coli de hârtie pentru flipchart costă în jur de 30 de lei.

Potrivit cadrelor didactice consultate de RL, într-o lună sunt necesare, cel puțin 80 coli, pentru învățământul primar.

 

Costurile unei table

Tabla magnetică albă este o altă soluție folosită de multe cadre didactice, pentru susținerea orelor online.

O astfel de tablă, 120×150 cm, costă circa 259 lei.

Un set de patru markere semipermanente costă 12 lei, în timp ce pentru un burete pentru tablă albă, un profesor este nevoit să cheltuiască 5 lei.

O soluție pentru șters tabla, de 250 ml, costă circa 24 de lei.

Pentru creșterea eficienței orelor de curs, unii profesori au achiziționat și câte un videopoiector, prețul unui astfel de dispozitiv pornind de la circa 1.390 lei.

Un ecran de proiecție costă 275 lei.

“Pentru clasele I – IV, sunt aproape obligatorii videoproictorul și ecranul de proiecție, deoarece, existența manualelor digitale, impun folosirea videoproictorului, pentru desfășurarea orelor în condiții optime”, ne-a explicat un profesor pentru învățământul preuniversitar cu peste 30 de ani de experiență.

La acestea se adaugă necesitatea utilizării unui internet de mare viteză/ costul unui astfel de abonament fiind de aproximativ 80 de lei.

În concluzie, este nevoie de o investiție minimă de circa 3.600 de lei (aceasta, fără videoproiector).

Această sumă depășește salariul net al unui profesor debutant pentru învățământul primar, de aproximativ 1.200 de lei.

În acest calcul nu a fost inclus și prețul energiei electrice.

Ministerul Educației și Cercetării nu a alocat niciun ban pentru materiale didactice ajutătoare de foarte mulți ani.

În acest an, Guvernul a promis 500.000 de dispozitive digitale pentru elevii ce provin din medii defavorizate.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă