Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: MAI

Între România și Ungaria vor fi deschise noi puncte vamale pentru a scurta timpul de așteptare

Miniștrii de Interne din România și Ungaria au convenit ca între cele două țări să fie deschise noi puncte de trecere a frontierei, pentru a reduce timpii de așteptare la cele existente.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.05.2020 - 14:13

Miniștrii de Interne din România și Ungaria, Marcel Vela și Sándor Pinter, au decis ca între cele două țări să se deschidă noi puncte de trecere a frontierei.

Discuțiile pe acest subiect au avut loc cu prilejul vizitei pe care ministrul român a efectuat-o la Budapesta, la data de 19 mai 2020.

"Ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela s-a întâlnit astăzi la Budapesta cu omologul ungar, domnul Sándor PINTÉR, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluții, în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei comune.

Discuțiile între cei doi demnitari s-au axat pe probleme specifice celor două ministere și pe o bună colaborare și în viitor.

Totodată, s-a analizat posibilitatea deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei la granița dintre Romania și Ungaria, care acum sunt operate conform restricțiilor generate de epidemia din cele două state. Astfel, se va permite o fluidizare a traficului rutier, încât să se micșoreze timpii de așteptare înregistrați din cauza intervalelor orare stabilite de către autoritățile ungare pentru tranzitarea teritoriului național", a anunțat un comunicat al Ministerului român de Interne.

De asemenea, la propunerea părții române, pe teritoriul Ungariei ar urma să fie realizat un culoar rutier rezervat autobuzelor și microbuzelor, special pentru cetățenii care tranzitează Ungaria pentru a circula între România și statele din vestul Europei.

În prezent, cel mai aglomerat punct de frontieră al României este Nădlac 1, în județul Arad.

Comentarii