Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Infanteriştii marini români şi americani participă la un desant amfibiu pe plaja de la Capu Midia

Infanteriştii marini români şi americani participă luni la o acţiune de desant amfibiu pe plaja de la Capu Midia, în cadrul Exerciţiului multinaţional "Spring Storm 18".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2018 - 12:24

Scenariul tactic cuprinde o secvenţă de desant amfibiu şi una de luptă împotriva unor grupări paramilitare ostile. Conform acestuia, infanteriştii marini români şi americani vor lua cu asalt teritoriul inamic, iar militarii de la bordul navelor şi aeronavelor vor securiza zona de intervenţie, conform Statului Major al Forţelor Navale (SMFN).

După anihilarea inamicului, "ostilităţile" vor continua într-un poligon de luptă urbană, unde vor fi aplicate proceduri standard de operare pentru dezamorsarea dispozitivelor explozive improvizate, pentru eliberare de ostateci şi pentru recucerirea unei localităţi izolate.

Acţiunile sunt conduse de Componenta Operaţională a Forţelor Navale române.

Peste 1.700 de militari români şi străini participă în perioada 5-15 martie la Spring Storm 18, unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, organizat de Forţele Navale Române, pe teritoriul Dobrogei şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Din partea Forţelor Navale Române, participă fregata "Regele Ferdinand", corveta "Viceamiral Eugeniu Roşca", nava purtătoare de rachete "Pescăruşul", monitorul "Lascăr Catargiu", vedeta blindată "Opanez", nava maritimă pentru scafandri "Grigore Antipa", nava hidrografică "Alexandru Cătuneanu", o companie de infanterie marină din Batalionul 107, un detaşament de scafandri de luptă, remorcherul maritim "Viteazul" şi două remorchere de port.

Forţele Aeriene Române participă cu două aeronave Mig-21 Lancer, iar pentru secvenţele de evacuare medicală, acestea asigură un elicopter IAR-330 şi o aeronavă Spartan C-27 J.

Forţele Terestre Române participă cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată şi Garda de Coastă este reprezentată de o navă de patrulare.

Forţele militare române se instruiesc, în cadru aliat, în colaborare cu parteneri din Bulgaria, Franţa, Georgia, Statele Unite şi Ucraina. SUA participă cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51), o companie de infanterie marină şi nava de suport USNS Carson City, Franţa este reprezentată de fregata „Jean Bart” (D-615), iar Georgia, Bulgaria şi Ucraina participă cu ofiţeri de stat major şi cu câte o echipă specializată în lupta împotriva dispozitivelor explozive.

Comentarii

loading...