Foto Arhiva

Iaşi: Peste 5.000 pachete de ţigări de contrabandă, descoperite la Albiţa

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit aproape 5.400 de ţigări de contrabandă, valorând circa 25.000 lei, ascunse în rezervorul de motorină al unui autocamion, care a fost apoi indisponibilizat în vederea confiscării.

Share

Rl online 0 comentarii

09.05.2018 - 15:08

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în cursul dimineţii de miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetăţean român în vârstă de 32 de ani, care se afla la volanul unui autocamion marca Man, înmatriculat în Republica Moldova.

"La controlul de frontieră, şoferul a declarat că autocamionul nu este încărcat cu marfă şi intenţionează să se deplaseze din R. Moldova în Bulgaria. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră si lucrători vamali a descoperit ascunsă într-un spaţiu special amenajat, realizat prin sudarea rezervorului de motorină, 5.398 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 24.830 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei, precum şi indisponibilizarea autocamionului, în valoare de 50.600 lei, în vederea confiscării", precizează comunicatul de presă al ITPF Iaşi.

Comentarii