Foto Arhiva

Iaşi: Angajații din învăţământul preuniversitar au protestat în faţa Prefecturii

Peste 300 de angajaţi din învăţământul preuniversitar au protestat joi după-amiază în faţa Prefecturii Iaşi,sindicaliştii cerând salarii mai mari, în special pentru personalul nedidactic.

Share

Rl online 0 comentarii

10.05.2018 - 14:59

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă, i-a transmis lui Liviu Dragnea: “Nu ne faceţi să vă vizităm,pentru că noi nu vom veni cu navete de bere la dumneavoastră“.

Au participat la protest profesori, contabili, secretari de şcoli, dar şi personal nedidactic, respectiv muncitori de întreţinere, bucătari din grădiniţe, femei de serviciu şi îngrijitori.

Participanţii la protest au scandat printre altele “Hoţii, hoţii“,“Nu nemai minţiţi“ şi “Mincinoşii“ şi i-au huiduit pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Olguţa Vasilescu.

Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă a precizat că media salarială pentru personalulnedidactic este de aproximativ 1.250 de lei şi că această categorie nu abeneficiat de majorarea cu 20 la sută a salariilor de la 1 martie 2018.

“Îi cerem lui Liviu Dragnea modificarea în regim de urgenţă a legii salarizării. Judeţe întregi nu mai au bani pentru salarii. Aţi minţit domnule Dragnea că  învăţământul va fi prioritate naţională în acest an, dar pentru educaţie se alocă în acest an 2,96 la sută. Aveţi posibilitatea să mai salvaţI ceva, daţi învăţământului ceea ce obligă legea, adică şase la sută din PIB. Nu ne faceţi domnule Dragnea să vă vizităm, pentru că noi nu vom veni cu navete cu bere la dumneavostră“, a spus liderul sindical Laviniu Lăcustă în faţa participanţilor la protest.

Totodată, sindicaliştii i-aucerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu mai fie pasiv şi să se implice pentru a rezolva situaţia.

O delegaţie a protestarilor a fost primită de către prefectul judeţului Marian Şerbescu, căruia i-a fostînmânată lista cu revendicări. Protestu la durat o oră şi s-a încheiat fără incidente.

Comentarii