Foto: Arhivă

Guvernul ar vrea să redeschidă școlile dar așteaptă să se amelioreze situația sanitară

O decizie de reluare a cursurilor în școli se poate lua în urma unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, a explicat, luni, premierul Ludovic Orban.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2020 - 17:13

Guvernul ar vrea să redeschidă școlile dar așteaptă să se amelioreze situația sanitară, a explicat, luni, premierul Ludovic Orban.

"Orice decizie legată de reluarea activităţii şcolare în clase trebuie fundamentată pe argumente, în primul rând, de natură epidemiologică, adică apărarea sănătăţii copiilor, a părinţilor lor, a bunicilor lor, pentru că realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu îşi dau seama şi transmit bolile către părinţi, către bunici, familie sau către persoane care pot fi mult mai vulnerabile. Noi am organizat şcoala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să existe riscuri minime de creştere a numărului de infectări", a susținut premierul Orban.

Ulterior acestei declarații a premierului, luni la amiază, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a emis un comunicat de presă în care precizează că orice decizie de redeschidere a școlilor va fi anunțată în timp util.

Comentarii