26.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSocialS-a redeschis Grand Hotel Bucharest. Inspectorii au fost multumiți de ce au...

S-a redeschis Grand Hotel Bucharest. Inspectorii au fost multumiți de ce au găsit.

Au fost redeschise camerele și spațiile food&beverage de la Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental.

Restaurantele Corso și Modigliani s-au redeschis, iar hotelul e perfect funcțional.

Zona SPA a intrat în renovare și rămâne închisă temporar.

Aici s-a filmat „Nea Mărin Miliardar”

Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea sunt ”meșteșugarii” acestui hotel 100% românesc. Faimosul New York Times, în noiembrie 1967, a publicat anunțul guvernului român în parteneriat cu Inter-Continental Hotel Corporation, o subsidiară a Pan American World Airways despre ”nașterea” acestuia. Hotelul are 90 de metri înălțime și a fost inaugurat în luna mai 1971.

Sunt 420 de camere cu aer condiţionat şi mobilier de lux. De la ultimul etaj al hotelului se pot admira Spitalul Colţea, Palatul Şuţu şi Universitatea Bucureşti. Peretele semirotund din Sala de conferințe Ronda, a fost decorat de pictorul Sabin Bălaşa şi face parte din Patrimoniul Naţional de Artă. În incinta hotelului există un restaurant-Modigliani, o braserie-Corso, şi un lounge bar, dar şi piscina de la etajul 22, cea mai mare înălţime la care poate fi găsită o piscină în Bucureşti.

Nicu Ceauşescu a venit o singură dată în vizită. „Nea Mărin Miliardar“, cu Amza Pellea în rolul principal s-a filmat aici, în cel mai scump apartament care poate fi închiriat – „Imperial Suit“ – situat la etajul 19. Pianul din apartament este un Steinway & Sons original şi funcţional. Apartamentul se întinde pe o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, este dotat cu două dormitoare, un living decorat cu mobilă albă clasică italiană din lemn de nuc, în care se găseşte şi un pian alb cu coadă, în stare perfectă de funcţionare, marca Steinway & Sons.

De la balconul apartamentului se pot vedea Universitatea Bucureşti, Palatul Şuţu, dar şi o panoramă completă a centrului oraşului. Baia este dotată cu o cadă jacuzzi, un duş cu hidro-masaj şi saună proprie. În ultimii 35 de ani au fost cazaţi aici şefi de stat, ambasadori, politicieni, sportivi şi artişti faimoşi.
Bill Gates, Lenny Kravitz, Anatoli Karpov, Ariel Sharon, Luciano Pavarotti, Jose Carreras şi violonistul Nigel Kennedy sunt doar câteva nume sonore.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

În luna iunie spune „Mulțumesc” cu o ceașcă de cafea Julius Meinl!

Să dăruiești cafea cuiva special poate fi un moment cu însemnătate, care va rămâne și după ce trece euforia cafeinei. Este un gest mic,...

Haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht

După plecarea în februarie 2022 a fostului şef, Jeff Zucker, şi schimbarea proprietarului, Warner Bros-Discovery, mutare menită să mute reţeaua progresivă mai mult spre...

Designerul român Stephan Pelger a fost găsit mort în casă

Designerul român Stephan Pelger, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit mort în locuinţa sa din Sectorul 2 al Capitalei. Poliţiştii Direcţiei Generale...
Ultima oră
Pe aceeași temă