3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialFirea, replică pentru Nicuşor Dan: "Îşi făcuse un obicei din a contesta...

Firea, replică pentru Nicuşor Dan: “Îşi făcuse un obicei din a contesta în instanţă”

Primăria Municipiului Bucureşti respinge afirmaţiile lui Nicuşor Dan, conform cărora Bulevardul Buzeşti – Berzei nu a putut fi recepţionat, ca fiind total nefondate.

“Îl informez pe domnul Nicuşor Dan, care acum câţiva ani, când se pregătea să candideze la Primăria Capitalei, se erija în salvatorul Bucureştiului şi îşi făcuse un obicei din a contesta în instanţă, la comandă, iniţiativele primăriei, că se află într-o gravă eroare: bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus are un proces verbal de recepţie, iar informaţiile pe care le-a oferit presei sunt false şi nefundamentate şi nu reprezintă altceva decât instrumente politice prin care doreşte să îşi facă reclamă. Un om politic bine intenţionat, care doreşte cu adevărat să îmbunătăţească viaţa alegătorilor săi ar trebui să se documenteze şi să-şi canalizeze energia în proiecte reale, cu soluţii autentice şi nu să persiste în greşeală, acuzând oponenţii politici de fapte sau nerealizări imaginare”, a transmis primarul general al Capitalei, prin intermediul unui comunicat de presă remis miercuri de Mediafax.

Primăria Capitalei arată că bulevardul a fost modernizat în cadrul obiectivului de investiţii „Străpungere Buzeşti-Berzei-Uranus”. Lucrările de proiectare şi execuţie au fost executate în baza contractului nr. 3675/ 15.06.2007, încheiat între PMB şi Asocierea SC Tehnologică Radion SR & SC SCT SĂ & SC Euroconstruct Trading 98 SRL & SC Via Proiect SRL.

Astfel, pe 11.11.2016 a fost încheiat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 16637, iar pe 03.03.2017 Comisia de recepţie a propus admiterea recepţiei fără obiecţiuni, aceasta fiind aprobată.

“Reiese foarte clar că nu există niciun motiv real sau legal care să împiedice procesul de preluare a bulevardului şi, pe cale de consecinţă, nici împotriva proiectului de hotărâre care se referă la acest obiectiv de investiţii, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, potrivit sursei citate.

Reacţia PMB vine după ce deputatul Nicuşor Dan a declarat, marţi, că proiectul Primăriei Generale de a trece în subordinea Administraţiei Străzilor şi Administraţiei Domeniului Public Sector 1 şi RATB a obiectivului de investiţii ”Străpungere Buzeşti – Berzei” este ilegal pentru că nu există o autorizaţie de construcţie.

“Pentru proiectul Buzeşti-Berzei a existat un plan urbanistic zonal, care a fost anulat de instanţă pentru că nu avea niciun aviz. Au existat mai multe autorizaţii de construire, care au fost toate anulate definitiv de instanţă. Din cauză că nu există o autorizaţie de construire valabilă, nu s-a semnat niciun proces verbal de recepţie, aşa cum spune legea. (…) Obiectul procesului verbal este de a confirma că ceea ce s-a realizat fizic în teren corespunde cu ce era prevăzut în autorizaţia de construire. Ei, nemaiavând autorizaţia de construire valabilă, nu au avut ce să recepţioneze şi suntem în această situaţie de vid juridic în care un obiect care există fizic nu are un are un act valabil de recepţie”, a explicat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele mai citite

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă