EXCLUSIV. Oficial MEC: Se discută trimiterea profesorilor în concediu, pe perioada pandemiei

Secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), Luminița Barcari, a oferit , pentru ROMÂNIA LIBERĂ, explicații legate de adresa prin care cadrele didactice sunt obligate la concediu de odihnă, pe perioada vacanței de Paște.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

03.04.2020 - 15:18

Oficialul MEC spune că se ia în discuție și prelungirea concediului de odihnă pentru cadrele didactice, și după vacanța de primăvară, pe durata stării de urgență.

“Termenul obligativitate este discutabil. În vacanța de Paște profesorii erau oricum în concediu. Nu se pune problema de activitate, cât timp și în această perioadă profesorii stau acasă. Nu pot spune, la acest moment, dacă se va prelungi această măsură a concediului de odihnă, dar va fi luat în discuție în Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Am discutat cu sindicatele această măsură (n.r. – obligarea angajaților din învățământul preuniversitar la concediu de odihnă pe perioada vacanței de primăvară). Profesorii au optat pentru concediul de odihnă. Serviciul contabil va putea veni la serviciu pentru asigurarea plății salariilor”, ne-a declarat secretarul de stat pe învățământ preuniversitar.

Luminița Barcari spune că nu se pune problema trimiterii profesorilor în șomaj tehnic.

Comentarii