10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

EXCLUSIV. Oficial MEC: Se discută trimiterea profesorilor în concediu, pe perioada pandemiei

Oficialul MEC spune că se ia în discuție și prelungirea concediului de odihnă pentru cadrele didactice, și după vacanța de primăvară, pe durata stării de urgență.

“Termenul obligativitate este discutabil. În vacanța de Paște profesorii erau oricum în concediu. Nu se pune problema de activitate, cât timp și în această perioadă profesorii stau acasă. Nu pot spune, la acest moment, dacă se va prelungi această măsură a concediului de odihnă, dar va fi luat în discuție în Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Am discutat cu sindicatele această măsură (n.r. – obligarea angajaților din învățământul preuniversitar la concediu de odihnă pe perioada vacanței de primăvară). Profesorii au optat pentru concediul de odihnă. Serviciul contabil va putea veni la serviciu pentru asigurarea plății salariilor”, ne-a declarat secretarul de stat pe învățământ preuniversitar.

Luminița Barcari spune că nu se pune problema trimiterii profesorilor în șomaj tehnic.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă