27 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSocialEvenimentZiua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit sâmbătă, 27 noiembrie 2021, într-o şedinţă extraordinară. CNBSU a decis o serie de măsuri valabile până la data de 8 decembrie. Ele se vor aplica în contextul stării de alertă care este în vigoare pe tot teritoriul național. Măsurile de protecție sunt cu atât mai necesare cu cât, de Ziua Națională, pot avea loc evenimente cu prezență numeroasă.

În București sunt permise organizarea şi desfăşurarea de către instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice, în aer liber, a activităţilor specifice, sub supravegherea unui medic epidemiolog. Această regulă va fi valabilă și la acțiunile din Ziua Națională a României, 1 Decembrie.

Ziua Națională în pandemie

În București se menţine obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Masca se poartă obligatoriu în toate spaţiile publice închise şi deschise. Masca este obligatorie şi în mijloacele de transport în comun.

Masca se poartă obligatoriu și la locul de muncă, fiind totuși exceptate persoanele care la locul de muncă sunt singure în birou.

Sunt scutiți să poarte mască acei copii care au vârstă mai mică de cinci ani.

Ziua Națională din anul 2021 va fi cea de-a doua acțiune de acest tip sărbătorită în condiții de pandemie. Primul asemenea eveniment a fost în anul 2020. Ca și acum un an, de Ziua Națională este planificată o paradă militară. Acum un an, de Ziua Națională, la Arcul de Triumf, președintele Iohannis a fost singurul oficial care a depus o coroană de flori.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sultanul și democratul, baba și pistolul

Convorbirea telefonică dintre democratul președinte al SUA, Joe Biden și Recep Tayyip Erdoğan, după câștigarea unui nou mandat de președinte al Turciei, arată încă...

Sebastian Burduja anunță robotizarea în administrația centrală, finațarea se ridică la peste 107 milioane de lei

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat semnarea contractului de finanțare, prin PNRR, pentru robotizarea administrației centrale. ”Am semnat astăzi contractul de finanțare...

Majoritatea parlamentarilor susţin 6% din PIB pentru educaţie, sondaj

Majoritatea parlamentarilor susţin alocarea a peste 6% din PIB pentru educaţie, dar 54% spun şi că este acceptabil ca şcoala să primească bani de...
Ultima oră
Pe aceeași temă